SZCZEPY WIN

 Odmiany białe 

Müller Thurgau – łagodne wino o delikatnym zapachu wanilii i kwitnącego bzu, lekkich
muszkatowych odcieniach w smaku, delikatna kwasowość.


Veltlinské zelené – tradycyjne wino słomkowej barwy o miodowolipowym zapachu
i świeżym korzennym smaku z odcieniami migdałów i pieprzu.


Ryzlink vlašský – przyjemne neutralne wino o delikatnym i subtelnym smaku owocowym
oraz zapachu kwiatów.


Ryzlink  rýnský – eleganckie wino o złocistym odcieniu, pachnące delikatnymi korzennymi
odcieniami kwiatu lipowego, miodu i brzoskwiń.


Rulandské bílé – pełne ekstraktywne wino o harmonijnej kompozycji i kwiatowym
zapachu, uzupełnianym przez bukiet owoców tropikalnych i orzechów laskowych.


Sauvignon – aromatyczne, świeże wino jasnej zielonożółtej barwy o wyraźnym smaku
brzoskwiń czy nawet pokrzyw i pełnym korzennym smaku.


Chardonnay – pełne harmonijne wino o aromacie przypominającym owoce tropikalne,
kuszącym korzennym smaku z odcieniami śmietany i miodu, o większej zawartości kwasów.


Pálava – pełne wino o niższej zawartości kwasów, zwarte, o długo trwającym posmaku
i zapachu róży i wanilii.


Muškát moravský – wino o lżejszym charakterze, kwiatowo-muszkatołowym zapachu,
przyjemnej harmonii, o ile zawiera dostateczną ilość kwasów.


Aurelius – wino nieomal potężne, harmonijne, delikatnie korzenne, ma zapach podobny
do Rieslingu reńskiego, jednak bardziej intensywny, pigwowo-lipowy.

 

Odmiany czerwone

Svatovavřínecké – aksamitnie delikatne ciemne wino o harmonijnym smaku, pachnące
suszonymi śliwkami lub powidłami, o wyraźnym i pełnym smaku.


Frankovka – wino ognistej barwy, o harmonijnym korzennym smaku,
owocowym bukiecie przypominającym przejrzałe wiśnie z delikatnymi pikantnymi odcieniami.


Zweigeltrebe – pełne wino o przyjemnym zapachu czereśni i owoców jagodowych,
delikatnie korzennym smaku i przyjemnych garbnikach.


Rulandské modré – harmonijne wino o typowym smaku i aromacie drobnych
czerwonych owoców, aksamitne, o przyjemnych garbnikach.


Modrý portugal  – lżejsze wino o przyjemnym smaku, delikatnym zapachu owoców
leśnych, mniej wyrazistej kwasowości i niższej zawartości alkoholu.


André – wino ciemnoczerwonej barwy o zapachu dojrzałych jeżyn, garbniki i kwasy w młodym
winie oraz dojrzała pełność przy dostaczecznej owocowości w winach dojrzałych w butelce.


Cabernet Moravia – wino o aromacie czarnej porzeczki, smaku owocowym i dobrej
strukturze garbników, nadaje się do dojrzewania w butelce


Potrzebujesz pomocy?

Zadzwoń:

+48 789 018 492

+420 608 700 099

Newsletter

Otrzymuj kupony rabatowe, informacje o promocjach, nowościach.